دانش پژوهی شبکه ای
ارسال شده توسط Mahdi Movahed-Abtahi در 96/5/8:: 11:36 صبحNetworking Scholarship
Mahdi MovahedAbtahi
ارتباطات از نظر روانشناسان نوعی خاص از رفتار است و از نظر جامعه شناسان یکی از چند عاملی اجتماعی است که بر فرآیندهای اجتماعی جامعه تأثیر می گذارند. از طرف دیگر، می دانیم افراد در موقعیتهای اجتماعی مختلف، تعاملاتشان با دیگران متفاوت است: آنها کنشهای متفاوتی را می سازند و تأثیرات (واکنشهای) متفاوتی را سبب می شوند. در این تعامل، ساختار محیط همان کاربرد اطلاعات می باشد که نقش بسزایی در شکل دهی واکنشها دارد. این واکشنها داده هایی هستند که به عنوان رفتارهای اطلاعاتی تفسیر می شوند. پس رفتارهای اطلاعاتی عواملی اجتماعی هستند که بر ساختار محیط اجتماعی تأثیر می گذارند. این دوگانگی ساختار توسط برخی اندیشمندان مانند تاییلور و گیدِن تئوریزه شده است.
محیط کاربرد اطلاعات «مجموعه ای از عناصر هستند که بر جریان استفاده از پیامهای اطلاعاتی در/درونِ/بیرونِ/بینِ هر موجودیت تعریف پذیر تأثیر می گذارند». «قواعد محیط کاربرد اطلاعات» همان تخصص موضوعی و مسائل پژوهشی هستند که افراد و کنشگران حول آن به تعامل می پردازند. در چنین محیطی، کنشگر اجتماعی شامل پژوهشگران و صاحب نظرانی می شود که ارتباط متقابلی دارند درباره مسأله/قواعد این محیط و از الگوهای اشتراک گذاری برای جستجوی اطلاعات استفاده می کنند. پس یک سازمان مدیریتی با ساختاری اطلاعاتی می تواند رفتار اطلاعاتی را آزمون پذیر نماید. مدل ارزش افزوده آگاه از نظر ساختاری را در کارهای روزنبائوم می توان یافت.
با توجه به این که پیشرفت موضوعی در حوزه ای از علم از طریق مبادله اطلاعات بین دانشمندان و محققان بوجود می آید و ارتباطات جزئی از علم هستند، پس «نیازهای اجتماعی» برای کسب نتایج بهتر در علم و فنآوری ضرورت دارند. خوبی و بدی فعالیتهای علمی و فنآوری وابسته به «میزان کاربرد» و «کنترل» آنها دارد که هردو وابسته به قابلیت درک شدن (بدون محتوا) می باشند. البته فعالیتهای علمی و فنآورانه پیامدهایی به طور خاص برای محققان و به طور عام برای مردم دارد. چون تولید مؤثر و کارآمد و استفاده از علم و فنآوری از طریق «ارتباطات جوامع علمی و فنی» و «جوامع بزرگتر مشتکل بر آنها» می باشد، نتیجه می گیریم «وقت محقق» منبع ارزشمند اجتماعی است. پس هرچه ذینفعان در ارتباطات مشتری مدار بیشتر باشند، قیمت علم بیشتر می شود. کارهای آکوف در این حیطه جالبند.
به طور خلاصه:
1- سازمانها شکل دهنده ساختاری هستند که کنشها و واکنشها را مدیریت می کند.
2- سازمان/نهاد علمی محیطی با کاربرد ساختاری اطلاعات است که ارزش دانایی را می افزاید.
3- رفتار اطلاعاتی در محیطی با کاربرد اطلاعات از نظر مدیریتی آزمون پذیر است.
4- یک ساختار آگاه می تواند ارزش افزوده داشته باشد.
این موضوع با چند عنوان دیگر ادامه می یابد.
این مطلب را در تلگرام داشته باشید